11.8.2021. 10:47
0
Indijska reprezentacija imala najbolje Olimpijske igre ikada 'Mnogi se nadaju da će ovaj uspjeh uvesti novu eru indijskog sporta'
FOTO: Agencije
Indijskih 1,38 milijardi stanovnika blista od ponosazbog ovogodišnjeg uspjeha njihovih sportaša na Olimpiskim igrama. ?Historijska zlatna medalja Neeraj Chopra na natjecanju u bacanju koplja za muškarce u Tokiju u subotu je spektakularno privela nacionalnu olimpijsku igru.

Zlatna medalja 22-godišnjeg sportiste-prva nacija u atletskoj disciplini otkako je stekla nezavisnost od Britanije-učvrstila je najveći nastup Indije na Igrama osvojivši ukupno sedam medalja, prenosi CNN.


A kad je Chopra u ponedjeljak popodne stigao u glavni grad Indije, mnoštvo je krenulo na aerodrom kako bi bacilo pogled na njihovog novog nacionalnog heroja. Video zapisi o velikom broju ljudi koji okružuju sportistu simboliziraju šta njegova pobjeda znači za drugu najnaseljeniju naciju na svijetu. Govoreći u subotu na konferenciji za novinare, glavni ministar sjeverne države Haryana, odakle je Chopra, novinarima je ponosno rekao: "Dječak iz Haryane ostavio je svoj trag."


Povijesno oduzimanje medalja u Indiji dolazi dok se nacija još uvijek osjeća posljedicama razornog drugog vala pandemije koronavirusa. Zemlja je svjedočila više od 428.000 smrtnih slučajeva od Covid-19 i gotovo 32 miliona infekcija, prema podacima sa Univerziteta Johns Hopkins, koji je doveo bolnice na ivicu kolapsa i preplavio zdravstveni sistem u zemlji.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.