17.8.2021. 12:42
0
Srušio se prototip ruskog vojnog transportnog aviona
Prototip vojnog transportnog aviona Iljušin Il-112V, s tri osobe, srušio se danas tokom probnog leta u regiji Moskve, saopćio je proizvođač aviona Ujedinjena avionska korporacija. Ostalo je nejasno u saopćenju kompanije da li je bilo žrtava u nesreći. Novinska agencija RIA navela je, međutim, riječi anonimnog vojnog izvora kako se vjeruje da su poginuli članovi posade.

Snimak pada objavljen online prikazuje avion kako leti na maloj visini dok mu je jedno krilo zahvatila vatra, prije nego što je napravio oštri zaokret i pao na zemlju u plamenu. Ujedinjena avionska korporacija razvija i testira Il-112V kao zamjenu za ostarjeli model Antonov An-26, prenosi Reuters.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.