17.8.2021. 20:53
0
Palestinci pružili pomoć Izraelu u gašenju požara
Ministar Benny Gantz zahvalio je Palestinskoj upravi na kamionima koji su pomogli gašenje požara pored Jerusalema.

Ministar odbrane Izraela Benny Gantz izrazio je danas zahvalnost Palestinskoj upravi, koja je poslala nekoliko vatrogasnih kamiona u Izrael da pomognu u gašenju velikih šumskih požara u brdima pored Jerusalema.

„Želio bih zahvaliti predsjedavajućem Palestinske uprave Mahmoudu Abbasu za njegovu inicijativu. Solidarnost i spasavanje ljudskih života nam je svima u interesu”, objavio je Gantz na Twitteru.

Palestinska uprava je poslala četiri vatrogasna kamiona i 20 vatrogasaca da pomognu Izraelu, piše Beta.

Ministar vanjskih poslova Izraela Yair Lapid je u međuvremenu zahvalio Grčkoj, Jordanu i Kipru na spremnosti da pošalju ekipe i avione za gašenje požara, ali je rekao da međunarodna pomoć nije više potrebna.

Izrael je, međutim, prihvatio ponudu Palestinske uprave, javljaju izraelski mediji.

Izraelski vatrogasci su danas treći dan zaredom gasili požare koji su zahvatili šume zapadno od Jerusalema zbog čega su evakuisani stanovnici nekoliko obližnjih naseljenih mjesta.

Danas je Palestinska uprava treći put pružila pomoć Izraelu u gašenju vatre, pošto je to učinila 2010. i 2016. godine.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.