20.8.2021. 12:12
0
Rimski Koloseum otvorio podzemne prostorije za noćne posjete turista
Rimski Koloseum otvorio je svoj labirint podzemnih komora i tunela za noćne posjete. Posjete podzemnim prostorijama Koloseuma će biti otvorene svakog petka i subote navečer od 20.00 sati, u sklopu godišnje inicijative Luna sul Colosseo koja traje do 30. oktobra.

Ove godine postoji novi plan puta kroz posebno osvijetljeno podzemlje koji vodi posjetitelje u srce područja u kojem su prije borbe bili smješteni gladijatori i divlje životinje, prenosi ANSA. Vodiči vode višesatnu turu na italijanskom i engleskom jeziku, a sama tura je osmišljena za grupe do 20 ljudi.


Cijene ulaznica su 25 eura, odnosno 22 eura za grupe, a potrebno je rezervisati ulaz. Izgradnja Koloseuma je počela između 70. i 72. godine, a prema nekim historičarima između 73. i 75. godine nove ere.

U podzemnim nivoima Koloseuma, poznatim kao hipogeja, nekada su se nalazili gladijatori i životinje koje su se borile u areni. Nakon dvije i po godine radova na rekonstrukciji podzemnih prolaza, turisti će se moći spustiti i lutati dijelom nekadašnjeg "zakulisnog prostora" drevne arene.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.