23.8.2021. 20:59
0
Smjena straže ispred Bakingemske palače prvi put od početka pandemije
Britanski vojnici u šeširima od medvjeđe kože i crvenim tunikama marširali su danas ispred Bakingemske palače u Londonu prvi put od početka pandemije.

Elitni vojnici 1. bojne Coldstream garde marširali su u dvorištu palače prvi put od marta 2020. godine, kada je zaustavljen ovaj tradicionalni događaj kako bi se izbjeglo širenje zaraze, piše AFP.

Forces News izvijestio je kako je ovo bila najduža stanka u održavanju svečanosti od Drugoga svjetskog rata.

Promjena straže svečana je primopredaja između dežurnih stražara i onih koji preuzimaju dužnost.

Današnji događaj uključivao je i počast britanskim olimpijskim sportašima uključujući i pjesmu "Gold" britanskog muzičkog benda Spandau Balleta i muzičku temu Olimpijskih igara, dok su gledatelji fotografisali i snimali ovaj događaj.

Kraljica Elizabeta II ne boravi u palači jer je na godišnjem odmoru u Balmoralu u Škotskoj.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.