26.8.2021. 17:48
0
Tokio izvijestio o manjem broja novozaraženih koronavirusom posljednjih dana
Zdravstveni stručnjaci upozorili su u četvrtak da je prerano za procjenu jesu li slučajevi koronavirusa u Tokiju u opadanju, uprkos relativno manjem broju novozaraženih posljednjih dana, navodeći mogućnost da mnogi zaraženi nisu testirani i ostaju neotkriveni.

Gradska vlada prijavila je 4.704 nove infekcije, a sedmodnevni  prosjek iznosio je 4.352,9 dnevno, što je pad od 8,8 posto u odnosu na prethodnu sedmicu. Prosjek je pao drugi dan zaredom nakon što je  zabilježen prvi pad broja zaraza u gotovo dva mjeseca, prenosi Kyodo.

"Možda postoji veliki broj potencijalno zaraženih ljudi koji nisu testirani ", rekli su stručnjaci u svojoj procjeni predstavljenoj na sastanku gradske vlade o praćenju COVID-19. Također su naglasili da je nejasno hoće li se broj novih Covid infekcija dalje smanjivati.


Broj pacijenata s teškim simptomima koronavirusa  je 276 u Tokiju, koji je u najnovijem vanrednom stanju  zbog koronavirusa  već više od mjesec dana. Novi slučajevi u glavnom gradu premašili su 100.000  u ovom mjesecu. Japan se borio sa alarmantnim rastom broja dnevnih infekcija uzrokovanih vrlo zaraznom Delta varijantom  koronavirusa , dok je zdravstveni sistem blizu  prijelomne tačke.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.