27.8.2021. 9:35
0
U nizu eksplozija u kazahstanskoj vojnoj bazi poginulo pet vojnika
FOTO: Ilustracija
U nizu eksplozija izazvanih požarom u vojnoj bazi u južnom Kazahstanu poginulo je pet vojnika i ranjeno je 90 ljudi, saopćile su vlasti u toj zemlji centralne Azije u petak. Ostalo je nejasno šta je izazvalo požar u bazi u pokrajini Zhambyl u kojoj se eksplozivi skladište, saopćio je ministar odbrane Nurlan Yermekbayev na brifingu za novinare.

Vojnici su poginuli dok su pokušali suzbiti vatru koja je izazvala niz od deset eksplozija, dodao je on, navodeći da su uskladišteni eksplozivi stigli iz vojnog postrojenja u gradu Arys nakon sličnog incidenta u 2019. u kome je poginulo četvero ljudi.

Pored toga, Yermekbayev je izjavio za Azattyk, lokalno medijsko glasilo Radio Slobodne Evrope, da je ponudio ostavku nakon jučerašnje nesreće. Vlasti su evakuirale stotine ljudi iz obližnje regije i zatvorili su glavnu cestu koja povezuje pokrajinu s najvećim gradom u zemlji, Almatyjem, prenosi Reuters.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.