27.8.2021. 20:10
0
Biden primio upozorenje o mogućem novom terorističkom napadu u Kabulu
Američki predsjednik Joe Biden i potpredsjednica Kamala Harris danas su primili upozorenje od svog tima za nacionalnu sigurnost "kako je vjerovatan još jedan teroristički napad u Kabulu", rekao je dužnosnik Bijele kuće.

On je također rekao da SAD poduzimaju "maksimalne" mjere zaštite na aerodromu u Kabulu, prenosi CNN.

- Sljedećih nekoliko dana ove misije bit će najopasnije razdoblje do sada - rekao je dužnosnik.

On je potvrdio da američka vojska zračnim putem vrši evakuaciju hiljadu ljudi svakih nekoliko sati. I dalje im je prioritet evakuacija preostalih američkih građana koji su izrazili želju da odu i poduzeti su svi napori kako bi njihov dolazak prošao sigurno do zračne luke.

Predsjednik Biden je uputio državnog tajnika da nastavi diplomatske napore s međunarodnim partnerima kako bi osigurali sredstva za državljane trećih zemalja i Afganistance s vizama da mogu napustiti zemlju čak i nakon prestanka američke vojne prisutnosti.


(Fena)

SADBiden
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.