17.9.2021. 10:48
0
Iako je milijardu ljudi potpuno vakcinisano, u Kini nova 62 slučaja delte
FOTO: Agencije
U Kini su prijavljena još 62 slučaja COVID-19, iako je broj potpuno vakcinisanih kineskih građana premašio milijardu. Svi slučajevi osim jednog otkriveni su u prethodna 24 sata u istočnoj obalnoj provinciji Fujian u posljednem izbijanju epidemije varijante delte.

Objavila je to u petak Nacionalna zdravstvena komisija. Od toga, 31 slučaj zaraze je bilo u glavnom lučkom gradu Xiamen, a 28 u gradu Putian i jedan u gradu Quanzhou, prenosi AP.

Novi slučajevi zaraze delta sojem prijavljeni su dan nakon što su zdravstveni zvaničnici objavili da je više od milijardu Kineza, odnosno 72 posto od 1,4 milijarde građana najmnogoljudnije zemlje svijeta, potpuno vakcinisano. Nacionalna zdravstvena komisija navodi da je dato 2,16 milijardi doza.



Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.