19.9.2021. 18:17
0
Gradonačelnik Johannesburga Jolidee Matongo poginuo u saobraćajnoj nesreći
Južnoafrički predsjednik Cyril Ramaphosa odao je počast novom gradonačelniku Johannesburga, nakon njegove smrti u saobraćajnoj nesreći u 46. godini života.

Jolidee Matongo vodio je kampanju s gospodinom Ramaphosom prije nesreće.   Njegovo vozilo se sudarilo sa kombijem pokušavajući izbjeći pješaka koji je istrčao na cestu, prenose lokalni mediji. Pješak i vozač drugog vozila su također umrli, dok se dva tjelohranitelja g. Matonga liječe u bolnici zbog povreda,prenose mediji.

Matongo je postao gradonačelnik tek 10. augusta nakon smrti svog prethodnika od komplikacija izazvanih Covidom.

Lokalni mediji izvještavaju da je on sin migranta iz Zimbabvea, te da je bio politički aktivist u Južnoj Africi od svoje 13. godine, u kampanji protiv aparthejda - legaliziranog sistema rasizma koji je tada bio na snazi.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.