20.9.2021. 20:59
0
Vakcine za djecu mogu pomoći pri porođaju
Pfizer (PFE.N) rekao je u ponedjeljak da je njegov ubod Covid-19 siguran i efikasan za djecu od 5 do 11 godina.

Regulatori bi mogli odobriti vakcinaciju u roku od nekoliko sedmica. Djeca mlađa od 17 godina predstavljaju 22% američke populacije, prema popisnom birou. Iako stariji od 12 godina već ispunjavaju uslove, dodatno smanjenje dobi znači da će manje djece morati ostati kući od škole - a više roditelja može se vratiti na posao, prenosi Reuters.

U Mississippiju je 2% učenika stavljeno u karantenu u sedmici koja je završila 10. septembra. Istraživači Univerziteta u Washingtonu smatraju da 94 od 100 praćenih školskih okruga sada nudi online učenje barem nekim učenicima, što je dvostruko više nego što je planirano u julu . Programi nakon škole takođe imaju nedostatak osoblja, navodi se u tekstu agencije Reuters.

To nastavlja trend pandemije koji je roditeljima, posebno ženama, otežavao da se posvete poslu. Stopa učešća radne snage za žene, u kolovozu 56,2%, pala je 1,6 postotnih bodova od veljače 2020. To je veći pad nego za muškarce, iako manji dio žena radi izvan kuće. Za poslodavce koji se bore za osoblje pročitajte više, cijepljenje djece moglo bi biti hitac u ruku.


(Amer Mujezinović)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.