21.9.2021. 20:30
0
Tedros bi mogao dobiti još jedan mandat na čelu WHO-a
Njemački ministar zdravstva Jens Spahn podržao je drugi mandat šefa Svjetske zdravstvene organizacije Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa i pozvao druge zemlje da podrže ovog bivšeg etiopskog ministra zdravlja prije isteka mandata ove sedmice.

- Pozivamo partnerske zemlje da nam se pridruže u podršci imenovanju generalnog direktora Tedrosa - rekao je Spahn za Reuters. Podrška je značajna jer je Njemačka glavni finansijski podupirač WHO-a.

Prošle sedmice izvori su za Reuters rekli da Tedros izgleda neće imati konkurenciju za drugi mandat na čelu WHO-a dok pokušava voditi svijet kroz najveću zdravstvenu krizu stoljeća.

On je upravljao agencijom kroz nekoliko epidemija ebole, preživjevši divljačke kritike Trumpove administracije zbog  Covid-19 i toga što je navodno "usmjeren na Kinu".

Te kritike odjeknule su u utorak u uvodniku Wall Street Journala osporavajući drugi mandat.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.