21.9.2021. 22:45
0
Kraj drame u u Njemačkoj: Napadač koji je rekao da mu je "Allah poslao poruku" da izvrši napad uhapšen, uzeo bio za taoca vozača autobusa
Njemačka policija privela je večeras putnika koji je uzeo za taoca vozača autobusa na auto-putu u južnom dijelu Njemačke, javio je "Fokus online", pozivajući se na policiju.

List "Bild" prenosi da su u 21.25 pripadnici specijalne policijske sedinice SEK stupili u akciju i da su se čule tri detonacije.

"Policijski helikopter sada osvjetljava to područje", navodi se u izvještaju.

Policija je ranije objavila da se pretpostavlja da je u autobusu naoružani čovjek i još nekoliko ljudi, te da su putnici napustili vozilo.

Tanjug je ranije objavio da se na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund - Beograd, srpskog prevoznika "Lasta", desio napad na putnike i vozače koji je izvršio Fahrudin Kahrović zbog, kako je rekao, "poruke od Allaha".

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.