24.9.2021. 9:49
0
Pet planinara poginulo na planini Elbrus u Rusiji
Ruske vlasti potvrdile su da je poginulo pet od 19 planinara koji su ostali zaglavljeni dok su se penjali na planinu Elbrus u Rusiji.

U saopćenju Ministarstva za vanredne situacije Rusije navedeno je kako je grupa od 19 planinara koji su se popeli na planinu Elbrus ostala zaglavljena na 5.400 metara visine zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, javlja Anadolija. 

Na zahtjev planinara u regiju su poslani timovi za traženje i spašavanje. Nakon potrage spašeno je 14 planirana, a petoro njih je poginulo i tijela su im pronađena.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.