3.10.2021. 16:28
0
Kabul - Napad na džamiju dok se učila dova za majku portparola talibana Mujahida
Nekoliko civila poginulo je danas u bombaškom napadu na ulaz u džamiju u Kabulu, saopćio je portparol talibana, prenose agencije.

Bomba je ciljala džamiju gdje se učila hatma-dova za dušu preminule majke portparola talibana Zabihullaha Mujahida, prenio je AP.  Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad, međutim, otkako su talibani preuzeli Afganistan polovinom augusta, povećali su se napadi boraca takozvane Islamske Države Iraka i Levanta (ISIL).  Povećanje u broju napada je istovremeno i pojačalo mogućnost za širi konflikt između dvije grupe, ocjenjuje AP.

ISIL je zadržao prisustvo u istočnoj provinciji Nangarhar i smatra talibane neprijateljima.  Dosad je preuzimala odgovornost za nekoliko napada na talibane, uključujući i ubistva u glavnom gradu provincije Jalalabadu, a napadi u Kabulu su dosad bili rijetki, prenosi Al Jazeera.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.