5.10.2021. 20:08
0
Italijanska vlada predlaže opsežne poreske reforme
FOTO: N1
Italijanska vlada saopćila je da će u utorak predstaviti prijedlog zakona koji postavlja okvir za opsežne poreske reforme koje su obećali Evropskoj uniji, čime će se prevladati političke tenzije u koalicionoj vladi premijera Marija Draghija.

Zakon, čiji je cilj povećanje zaposlenosti među mladim ljudima i ženama, pojednostavit će sistem, boriti se protiv utaje i ukloniti brojne "mikroporeze" od kojih državni budžet nema velike koristi, prema nacrtu u koji je uvid imao Reuters.

Međutim, vremenski okvir je dug. Nakon što ga parlament odobri, mora se provesti u roku od 18 mjeseci, navodi se u nacrtu. Prijedlog zakona je prvobitno obećan do kraja jula u sklopu Rimskog plana za oporavak i otpornost (PNRR).


- Porezna reforma jedan je od ključnih elemenata u PNRR-u za rješavanje strukturnih slabosti zemlje i sastavni je dio oporavka koji želimo pokrenuti uz pomoć fondova EU - navodi se u vladinom dokumentu koji prati zakon.

Glavni spor u vladi bio je prijedlog koji je podržalo ministarstvo finansija za ažuriranje oporezive vrijednosti nekretnina, koja je često daleko ispod stvarne tržišne vrijednosti.


(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.