26.10.2021. 14:41
0
Bijela kuća razmatra strategiju čiste energije u Bidenovom prijedlogu zakona
Bijela kuća fokusira se na paket strategija čiste energije za veliki zakon o unutrašnjoj politici predsjednika Joea Bidena za koji zvaničnici vjeruju da bi mogao postići slična smanjenja emisije stakleničkih plinova kao početni prijedlog koji je opozicija poništila.

Bidenova administracija razgovarala je o prijedlozima u ponedjeljak u Bijeloj kući s liderima desetak ekoloških i pravosudnih grupa, rekao je visokorangirani službeniku administracije koji je zatražio anonimnost. Novi pristup je bio potreban nakon što je senator iz države uglja Joe Manchin, demokrat iz Zapadne Virginije, odbacio raniji plan Bijele kuće za čistu energiju.

Novi prijedlozi bi proširili grantove i zajmove u poljoprivredi i industrijskim sektorima kako bi im pomogli da pređu na dobavljače čiste energije s manje emisija stakleničkih plinova koji doprinose globalnom zagrijavanju, rekao je zvaničnik, prenosi AP.

Postojale bi i nove porezne olakšice za prenoviranje doma za korištenje solarne energije, vjetra i drugih obnovljivih izvora energije. 

Nove strategije dolaze u trenutku kada se predsjednik i demokrate u Kongresu bore da završe razgovore o Bajdenovom sada smanjenom paketu od najmanje 1,75 biliona dolara ulaganja u socijalne usluge i u klimatske promjene prije nego što kasnije ove sedmice otputuje na dva globalna samita u inostranstvu, javlja AP.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.