26.10.2021. 17:10
0
Vježba izraelske vojske koja simulira vojne operacije u pojasu Gaze
Izraelska vojska u utorak je pokrenula vojnu vježbu koja simulira vojne operacije u pojasu Gaze, saopćila je vojska.

Navodi se da simulacionu obuku izvodi vojna divizija Gaze.

- Ovo područje svjedočiće aktivnom kretanju vozila obezbjeđenja, a čuće se i eksplozije - navela je vojska i dodala da će biti postavljene i barikade, prenosi Anadolija. 

Izraelska vojska također je navela da je "vježba planirana u okviru godišnjeg plana vježbi za 2021. godinu".

Cilj vježbe jeste da "poveća spremnost vojnih snaga da zaštite tu oblast", navodi se u saopćenju, uz napomenu da će "uzeti u obzir lekcije naučene iz operacije 'Čuvar zidina'".

Operacija "Čuvar zidina" odnosi se na najnovije sukobe između Izraela i Hamasa u maju 2021.

Najmanje 260 Palestinaca ubijeno je, a hiljade ranjeno tokom 11 dana izraelskih zračnih napada u Pojasu Gaze početkom maja. Trinaest Izraelaca također je ubijeno u uzvratnoj vatri iz Gaze. Nasilje je zaustavljeno prekidom vatre uz posredovanje Egipta koji je stupio na snagu 21. maja.

(Fena / H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.