3.11.2021. 11:15
0
U kineskoj školi djeca zadržana u karantinu nakon jednog slučaja Covida
Desetine učenika držani su satima u kineskoj osnovnoj školi, jer je jedan uposlenik bio pozitivan na Covid-19, javlja BBC.

Velika grupa roditelja okupila se ispred škole, nestrpljivo čekajući vijesti koje su stigle tek skoro u ponoć.

Djeca su testirana i navodno im je rečeno da prenoće u školi dok ne pristignu rezultati testiranja. Učenici imaju između sedam i 12 godina.

Prema informacijama s lokalne stranice Jimu News, direktor škole se pojavio oko 23.30 sata po lokalnom vremenu i rekao roditeljima koji čekaju da će djeca morati u karantin.

Roditelji su zamoljeni da spakuju odjeću za djecu koja će morati prenoćiti u školi. Direktor je dodao da će biti pušteni sljedeći dan kada budu objavljeni rezultati, dodaje se u izvještaju.

Nije jasno koliko je učenika u pitanju, ali izvještaj televizije Nove Tang navodi da je 35 učenika na kraju odvedeno u karantin.

Svi učenici, nastavnici i osoblje u školi je bilo testirano na virus, a škola je privremeno zatvorena.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.