9.11.2021. 17:27
0
Rodila bliznakinje dok je bila u komi zbog Covid-19
FOTO: BBC News
Sultana Ašik iz Velike Britanije, koja je prevremeno rodila bliznakinje dok je bila u komi zbog Covida-19, poručuje trudnicama da se vakcinišu, prenose mediji.

Ona je u intenzivnoj nezi provela ukupno 46 dana. Njene djevojčice rođene su dok je bila u komi, a lekari se borili da je spasu. Poslije porođaja, bliznakinje su ostale u porodilištu, a Sultanino stanje se pogoršalo i prebačena je na lečenje u drugu bolnicu, prenosi BBC News.


"Ako sam rodila bliznakinje, gdje su one sada?", seća se prvih trenutaka poslije buđenja i odvojenosti od novorođenih kćerki. Tridesetčetvorogodišnja Sultana savetuje trudnicama da se vakcinišu. Ona to nije mogla da učini u februaru 2021. jer u Velikoj Britaniji u tom trenutku nije bilo vakcina za ljude njenih godina, prenose mediji.

Britanski Kraljevski koledž akušera i ginekologa i britanska Nacionalna zdravstvena služba blježe povećan broj zaraženih trudnica i apeluju na njih da se vakcinišu.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.