19.11.2021. 9:09
0
Ostavka predsjednice norveškog parlamenta: Bez razloga joj se plaća stan u Oslu
Predsjednica norveškog parlamenta Eva Kristin Hansen dala je u četvrtak ostavku na svoju dužnost nakon što se otkrilo da joj parlament plaća stan u Oslu iako godinama ima kuću s mužem u blizini glavnog grada.

Hansen je rekla za norvešku televiziju NRK kao smatra da je neodrživo da parlament ima predsjednicu koju istražuje policija.

Ta četrdesetosmogodišnja političarka došla je pod povećalo nakon što je otkriveno da možda ima parlamentarni stan na raspolaganju za korištenje u prijestolnici, iako ima kuću blizu Osla.

Međutim, registrirana je da živi u Tromsoeu, zbog čega ima pravo na stan u glavnom gradu.

Hansen kaže da je krivo protumačila pravila što se, kako se čini, dogodilo još nekolicini norveških političara, ocjenjuje agencija dpa.

Tako je u rujnu ministar obitelji Kjell Ingolf Ropstad dao ostavku nakon što se saznalo da je registriran na adresi s roditeljima iako živi s obitelji u Oslu.

U četvrtak je ured tužitelja objavio da je još šest zastupnika pod istragom zbog sličnim problema s boravištem.

(NAP / Haris A)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.