22.11.2021. 10:06
0
Austrija: Žestoke kazne za one koji odbiju treću dozu vakcine
Vlada Austrije priprema žestoke kazne za one koji koji se odbiju vakcinisati protiv koronavirusa. Biće kažnjeni i oni koji odbiju primiti i treću dozu vakcine.

Građani Austrije koji se odbiju vakcinisati protiv korona virusa u 2022. mogli bi biti kažnjeni i kaznom od 3600 eura onda kada vlada ove zemlje zakonski uvede obavezano vakcinisanje, što je planirano za februar iduće godine.

Vlasti ove zemlje "pod lupom" nemaju samo "obične" protivnike vakcinisanja, nego i one koji su vakcinisani sa dvije doze, ali odbiju treću dozu vakcine. Kazne za one koji odbiju "booster dozom mogla bi iznositi i do 1450 eura. Također, vrijeme izmeđe druge i treće doze vakcine biće skraćeno na četiri mjeseca.  Takozvani "Green pass", isprava koja omogućava ulazak u mjesta kao što su kina ili restorani trajat će kraće, te umjesto nekadašnjih devet, trajat će samo sedam mjeseci. 

Dio javnosti u Austriji, posebno desnica i kontroverzna Slobodarska stranka žestoko se protive najavljenim mjerama, no vlada Austrije čije korona - mjere podržava i značajan dio opozicije ne namjerava odustati od zacrtanog i otvara mogućnost da obavezno vakcinisanje za sve građane bude uvedeno i prije februara iduće godine. 

(Kenan Bešlija)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.