22.11.2021. 11:52
0
Filmska pljačka: Maskirani lopovi opustošili tržni centar
Oko 80 ljudi, među kojima su neki nosili skijaške maske i pajsere, ušli su na silu u prodavnicu u području San Franciska, napali zaposlene i ukrali robu, prije nego što su pobjegli automobilima koji su ih čekali napolju, saopćili su policija i očevici.
Policija je sinoć saopćila da je troje ljudi uhapšeno, a da je većina učesnika nasilnog upada pobjeglo, nakon pljačke većih razmjera koja se dogodila tokom noći između subote i nedjelje, 20. i 21. novembra, po lokalnom vremenu u tržnom centru u  Walnut Creeku.

Dvoje zaposlenih je povrijeđeno, a jedno lice napadnuto je biber-sprejom. Policija je istakla da je "jasno da je događaj bio unaprijed planiran".

Novinar Jodie Hernandes objavila je na Twitteru" da je vidjela kako lopovi ulaze u prodavnicu, oko 32 kilometra sjeveroistočno od San Franciska.

Ona je napisala da je oko 25 automobila blokiralo ulicu, a da su lica upala u "Nordstrom" u Walnut Creeku  i uzela robu prije ulaska u automobile koji su zatim brzo otišli sa lica mjesta, prenio je AP.

Policija je saopćila da je od jednog od uhapšenih lica zaplijenjeno vatreno oružje.

(Srna)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.