24.11.2021. 14:10
0
Ruski ljekari pozivaju influensere koji su protiv vakcina da posjete bolnice
FOTO: BBC; TASS

Ruski ljekari pozvali su političare i influensere optužene da promovišu stavove protiv vakcine da posjete bolničke "crvene zone" kako bi vidjeli kakav je učinak njihova kampanja imala na zdravstveni sistem, prenose tamošnji mediji.

U otvorenom pismu koje je objavila državna novinska agencija TASS, 11 ljekara iz nekoliko gradova pisalo je desetak javnih ličnosti koje su na društvenim mrežama izražavale stavove protiv vakcine, uključujući lidera ruske Komunističke partije Genadija Zjuganova. Stranka 77-godišnjaka, koja je druga po veličini u ruskom parlamentu, organizovala je niz protesta protiv obaveznih vakcinacija i zdravstvenih propusnica.


Ljekari su takođe pisali brojnim poznatim ličnostima i uticajnim ličnostima, poput rok zvijezde Konstantina Kinčeva, koji je za tabloid rekao da "ne želi da živi u digitalnom koncentracionom logoru".  Portparol Kremlja Dmitrij Peskov pozdravio je taj potez i rekao "nadajmo se da će autoritet ovih doktora pomoći da barem jedan od tih ljudi promijeni svoje gledište", prenosi to BBC.

Uprkos višestrukim molbama predsjednika Vladimira Putina, samo 37% Rusa je u potpunosti vakcinisano protiv Covid-19. Posljednjih sedmica ova zemlja bilježi preko 1.000 smrtnih slučajeva dnevno i prijavila je peti najveći broj slučajeva u svijetu.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.