25.11.2021. 11:03
0
Ljekari došli na antivakserski skup pa dobili kovid
Grupa američkih ljekara, koji su prisustvovali antivakserskom skupu u državi Florida, bili su pozitivni na virus korona nekoliko dana nakon prisustvovanja samitu.

Prema izvještajima "Daily bista", ljekari su se razboljeli ranije ovog mjeseca, poslije boravka na skupu gdje se pričalo o alternativnim načinima liječenja i zaštite protiv kovida.

Organizator skupa Džon Litel rekao je da je sedam ljekara bilo pozitivno od 800-900 učesnika skupa, prenio je "Hil".

On je dodao da nije smatrao da će konferencija postati žarište i kaže da vjeruje da su se inficirani doktori zarazili u svojim državama i prije nego što su došli na skup.

Među zaraženim doktorima je i Brus Boroš, kardiolog, koji se zalaže za upotrebu ivermektina kao efikasnog načina liječenja protiv kovida.

"Supruga i ja smo počeli da pijemo ivermektin prije 16 mjeseci. Nikada se nisam osjetio zdravije u životu", rekao je Boroš na skupu, prema saznanjima "Dejli bista".

Navodi se da se od kovida razbolio dva dana kasnije.

On je rekao da je bio ljut što je njegov otac (97) primio vakcinu, rekavši da mu je "ispran mozak" i dodao da mu je otac umro na dan konferencije.

Litel je izjavio da se ljekari liječe ivermektinom i da se "Brus osjeća dobro".


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.