26.11.2021. 9:21
0
U rudarskoj nesreći u Sibiru po trenutnim procjenama poginule najmanje 52 osobe
U rudarskoj nesreći u Sibiru poginule su 52 osobe, uključujući spasioce, izvijestili su ruski mediji pozivajući se na preliminarne podatke hitnih službi.

Više od 260 rudara spašeno je iz objekta nakon dojava o eksploziji, a njih 40 je završilo u bolnici. Potvrđeno je da je 11 rudara poginulo ubrzo nakon nesreće, dok se 35 rudara smatra nestalima. Najmanje troje od šest spasilaca također je poginulo tokom spašavanja. Kasno u četvrtak, RIA Novosti izvijestila je da se pretpostavlja da su svi nestali mrtvi, pozivajući se na izvore u hitnim službama.


Ocjenu, međutim, još nije službeno potvrdio ruski EMERCOM, a njegova press služba je za RT rekla da je sudbina 35 rudara i trojice spasilaca i dalje nepoznata. Smrtonosna nesreća u rudniku Listvyazhskaya koji se nalazi u ruskoj sibirskoj regiji Kuzbass dogodila se rano u četvrtak. Rudnik je bio ispunjen gustim dimom nakon dojava o eksploziji jednog od ventilacijskih okna.


- Najvjerojatnije je to bila eksplozija metana - rekao je zamjenik glavnog državnog tužitelja Rusije Dmitri Demeshin.


Kriminalistička istraga o nesreći već je pokrenuta, a privedeni su direktor rudnika, njegov prvi zamjenik, ali i upravitelj radilišta, saopćio je ruski istražni odbor, prenosi Russia Today.


(FENA/  Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.