4.12.2021. 22:33
0
Hiljade ljudi protiv Covid-19 ograničenja u sjeverozapadnoj Evropi
FOTO: Reuters
Desetine hiljada demonstranata prošetalo je u subotu kroz nekoliko gradova sjeverozapadne Evrope kako bi demonstrirali protiv ograničenja zbog koronavirusa uvedenih usred porasta zaraze.

Austrija je prošlog mjeseca postala prva zemlja u zapadnoj Evropi koja je ponovo uvela karantin, koji bi trebao trajati 20 dana, i rekla da će vakcinacije učiniti obaveznim od februara, piše agencija Reuters.

Neki od više od 40.000 demonstranata u Beču nosili su natpise: "Ja ću odlučiti sam", "Učiniti Austriju ponovo velikom" i "Novi izbori" - znak političkim previranjima koja su zahvatila tri kancelara u roku od dva mjeseca,  navodi ova agencija.


Oko 1.200 policajaca raspoređeno je na maršu na centralnom bulevaru Ring i kontraprotest od 1.500 ljudi, oba dozvoljena prema odredbama karantina u Austriji.


Prije dvije sedmice došlo je do nasilnih protesta nakon što je holandska vlada objavila planove da većini nevakcinisanih zabrani pristup barovima, restoranima i drugim javnim mjestima.


A u Berlinu, gdje bi nova vlada trebala stupiti na dužnost za nekoliko dana, male grupe su se okupile da protestuju nakon što su velike demonstracije zabranjene.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.