6.12.2021. 9:34
0
Pooštrene Covid mjere u Italiji
U Italiji je u ponedjeljak stupila na snagu pooštrena ograničenja zbog koronavirusa za nevakcinisane.

Od ponedjeljka samo oni koji su vakcinisani ili su se oporavili od Covid-19 smiju jesti u zatvorenom prostoru u restoranima, ići u kino ili klubove i prisustvovati fudbalskim utakmicama na stadionu.

Ova pravila, koja je krajem prošlog mjeseca usvojila vlada premijera Maria Draghija, ostaju na snazi do 15. januara.

Pooštrena pravila sada važe za javni gradski prijevoz i hotele. Do sada su, na primjer, putnici u vozovima na duge relacije morali pokazati potvrdu da su vakcinisani protiv Covid-19 ili da su se oporavili od bolesti ili da su negativni na testu na koronavirus.

Od ponedjeljka se tzv. "Green Pass" traži i za sve podzemne željeznice, autobuse i vozovem, javlja dpa. 

Djeca mlađa od dvanaest godina izuzeta su od propisa, jer se još ne mogu vakcinisati, međutim prema planovima Vlade, to bi trebalo biti moguće od 16. decembra.

Talijanska agencija za lijekove već je odobrila vakcinu protiv Covid-19 kompanije Pfizer/BioNTech u smanjenim količinama za djecu između pet i 11 godina.

Od 15. decembra na snagu stupa obavezna vakcinacija za zaposlene u školama te policijske službenike i vojnike.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.