8.12.2021. 11:34
0
Srušio se helikopter s indijskim generalom Bipinom Ravatom
Helikopter u kojem je bio indijski general Bipin Ravat srušio se u srijedu u južnoj državi Tamil Nadu, saopćile su zračne snage.

Helikopter u kojem je bio indijski general Bipin Ravat srušio se u srijedu u južnoj državi Tamil Nadu, saopćile su zračne snage.

Šezdesettrogodišnji načelnik štaba odbrane putovao je helikopterom Mi-17V5 ruske proizvodnje koji se srušio u blizini grada Coonoora u državi Tamil Nadu, objavile su indijske zrakoplovne snage na Twitteru. Rawat je načelnik stožera odbrane indijskih oružanih snaga, pozicija koju je indijska vlada uspostavila 2019. godine, a smatra se bliskim premijeru Narendru Modiju, prenosi agencija FENA. 

 

Za sada nije poznato je li Rawat preživio nesreću. "Još ne znamo taj podatak", rekao je jedan od izvora za Reuters. Rawat je imenovan za prvog indijskog zapovjednika štaba obrane krajem 2019. To mjesto integrira tri vojne službe - vojsku, mornaricu i zrakoplovstvo.

Na videosnimkama se vidi kako spasilačke službe u šumovitom području polijevaju zapaljenu olupinu helikoptera. Istraga nesreće je u tijeku. On i njegova supruga bili su u helikopteru zajedno s drugim oficirima, a zaputili su se na sastanak odbrambenih čelnika, rekao je za AFP visoki vojni oficir.

 

(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.