8.12.2021. 15:03
0
Finska premijerka izvinila se zbog odlaska u noćni klub
Finska premijerka Sanna Marin izvinila se zbog odlaska u noćne klubove nakon što je bila u bliskom kontaktu sa osobom zaraženom COVID-19.

Ona je u subotu bila u noćnom izlazaku u Helsinkiju, nekoliko sati nakon što je dobila poruku da je ministar vanjskih poslova pozitivan na COVID-19. U početku joj je rečeno da ne treba da se izoluje jer je bila vakcinisana, ali kasnije nije vidjela poruku u kojoj joj se ipak to savjetovalo.


Kritičari su doveli u pitanje njenu odluku što se nije izolovala dok nije dobila negativan test, javlja BBC.


Socijaldemokratska premijerka (36) rekla je da je SMS poruka u kojoj joj se savjetuje da izbjegava društvene kontakte poslana na njen službeni telefon, koji je ostavila kod kuće. Kada je u nedjelju vidjela poruku, hitno je potražila Covid test, testirala se i rezultat je bio negativan.


Isprva je Marin branila svoje postupke, tvrdeći da je poslušala savjet svog državnog sekretara, koji ju je obavijestio o izloženosti Covidu. Ali u objavi na Facebooku u ponedjeljak, Marin je rekla da je trebala još jednom provjeriti smjernice i bolje prosuditi.


- Veoma mi je žao što nisam shvatila da moram to da uradim - napisala je ona.


Prema finskim smjernicama za Covid, svako ko je dobio dvije doze ne mora se izolirati ako dođe u kontakt s osobom koja je zaražena koronavirusom. 


(FENA/  K.Bešlija) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.