9.12.2021. 11:30
0
Indijski poljoprivrednici prekinuli proteste, vlada će ispuniti zahtjeve
Indijski poljoprivrednici prekinut će dugotrajne proteste nakon što je vlada pristala na niz zahtjeva, uključujući obećanje da će razmotriti zagarantovane cijene za sve proizvode, ne samo za rižu i pšenicu, rekli su čelnici sindikata.

Deseci hiljada poljoprivrednika protestovali su više od godinu dana kako bi uvjerili premijera Narendra Modija da ukine tri zakona o poljoprivredi s kraja 2020. Prošlog mjeseca Modi je napravio iznenađujući zaokret, rekavši da će ih povući, javlja Reuters. 

Uprkos Modijevom pristanku, poljoprivrednici su nastavili vršiti pritisak na vladu da ispuni druge zahtjeve kao što su minimalne otkupne cijene za sve proizvode i vraćanje sudskih sporova pokrenutih protiv demonstranata.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.