9.12.2021. 11:46
0
Dva ruska aviona pratila francuske borbene avione iznad Crnog mora
Dva ruska borbena aviona pratila su u četvrtak dva francuska borbena aviona i avion za punjenje gorivom u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Crnog mora, drugi put ove sedmice, saopćila je francuska vojska u četvrtak.

Ruski avion već je u srijedu ispratio dva francuska ratna aviona, za koje je Moskva navela da imaju za cilj spriječiti francusku letjelicu da uđe u ruski vazdušni prostor.

Ova vrsta interakcija nije neuobičajena za slične incidente koji su se ranije dešavali, ali dolaze usred tenzija između Zapada i Rusije u regionu, javlja Reuters.

- Francuski avioni izvode posmatračku misiju NATO-a u skladu sa međunarodnim propisima - rekao je portparol oružanih snaga pukovnik Pascal Ianni za Reuters.

- Dva (francuska) aviona su daljinski otkrila dva ruska borbena aviona koji su im se upravo približili, ali koji ne ometaju napredak misije - rekao je Ianni, dodajući da je to bila "strateška komunikacija" Moskve da pokaže da su njihovi avioni u blizini.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.