12.12.2021. 15:59
0
Generalni sekretar OIC-a osudio teroristički napad na autobus u Nigeriji
Generalni sekretar Organizacije islamske saradnje (OIC) Hissein Brahim Taha oštro je osudio krvavi teroristički napad na autobus u sjeverozapadnoj Nigeriji u utorak, 7. decembra, u kojem je poginulo oko 30 osoba, a mnogi su povrijeđeni.

Generalni sekretar je napad opisao kao gnusan i kukavički i izrazio solidarnost OIC-a sa vladom i narodom Nigerije u ovim teškim vremenima.

Izrazio je saučešće i saosjećanje zbog nevinih žrtava te tragedije, a povrijeđenima poželio brz oporavak.

Generalni sekretar je potvrdio dosljedan stav OIC-a protiv svih oblika i manifestacija terorizma i nasilnog ekstremizma, objavila je ta organizacija. 

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.