15.12.2021. 9:40
0
Priveden suvlasnik rudnika u Sibiru nakon pogibije 51 rudara
Ruska istražna komisija saopćila je u sredu da su privedeni suvlasnik sibirskog rudnika uglja, u kojem je u novembru u eksploziji poginula 51 osoba, kao i tri menadžera njegovog holdinga.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je ovog mjeseca optužio rukovodstvo za falsifikovanje podataka o metanu u rudniku "Listvažnaja" u sibirskom regionu Kemerovu. Bila je to jedna od najgorih katastrofa u Rusiji ovog vijeka, podsjeća Reuters. 

Suvlasnik Mihail Feđajev i njegovi partneri kontrolišu holding SDS-Ugol, koji je vlasnik rudnika.

Feđajev je na televizijskom sastanku sa Putinom ovog mjeseca rekao da je "spreman da snosi svaku odgovornost", prenosi Radio Slobodna Evropa. 

Feđajev i trojica čelnih menadžera SDS-Ugol privedeni su i optuženi za kršenje pravila bezbjednosti ili zloupotrebu ovlašćenja, navodi se u saopćenju Komisije.


(Fena/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.