15.12.2021. 21:22
0
Biden posjetio Kentucky nakon razornog tornada
Američki predsjednik Joe Biden posjetio je danas Kentucky nakon smrtonosnih tornada i jakih oluja u kojima su poginule najmanje 74 osobe u toj saveznoj državi i zbog kojih su raseljene hiljade drugih.

Biden je rekao da je "zadivljen" načinom kako se zajednica nosila nakon tornada.

- Ljudi jednostavno dolaze niotkuda da pomognu kao zajednica, a to je ono što bi trebalo biti. To bi Amerika trebala biti. Nema crvenih tornada ili plavih tornada. Nema crvenih država ili plavih država kada se ovakve stvari počnu događati. I mislim da, barem po mom iskustvu, to ili zbližava ljude ili ih stvarno razdvaja - rekao je Biden, prenosi CNN.

Predsjednik je također istaknuo lokalnim čelnicima da je vlada tu da pomogne odmah nakon nesreće koja ih je zadesila, ali da će biti tu i dalje u naporima za obnovu.


- Samo da znate - izluđujem guvernera tako što ga stalno zovem - ali možda postoje stvari koje bi bile od pomoći za šest sedmica, šest mjeseci od sada, a kojih niste svjesni. Uputio sam svoj tim da vas sve obavijesti o svemu što je dostupno na saveznom nivou - rekao je Biden.

On je također poručio da se ne ustručavaju tražiti sve što im treba.


(FENA/  Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.