17.12.2021. 14:26
0
Ruska vakcina ''Sputnjik V'' snažno neutrališe omikron varijantu
Ruska vakcina "Sputnjik ve" izaziva snažan odgovor neutrališućih antitijela protiv omikron varijante virusa korona, a efekat se dodatno pojačava busterom "Sputnjik lajt", saopštio je Ruski fond za direktne investicije.

Preliminarna laboratorijska studija Centra "Gamaleja" pokazala je da "Sputnjik ve" pokazuje "veoma visoku neutrališuću aktivnost" protiv omikrona i da se očekuje da će pružiti "snažnu odbranu od težeg oblika bolesti i hospitalizacije".  Ruski predsjednik Vladimir Putin je u odvojenom obraćanju rekao da je Rusija spremna da isporuči "Sputnjik lajt" drugim zemljama kao buster dozu protiv omikron soja, prenio je "Sputnjik", prenosi Srna.


"Rusija je spremna da dijeli svoj razvoj sa drugim zemljama u borbi protiv širenja omikron soja", naglasio je ruski predsjednik.


Putin je istaknuo da je neophodno raditi više i aktivnije sa Svjetskom zdravstvnom organizacijom i slušati njene preporuke.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.