24.12.2021. 15:18
0
SAD će ukinuti putna ograničenja za osam južnoafričkih zemalja
Bidenova administracija ukinut će putna ograničenja za osam južnoafričkih zemalja uvedena prošlog mjeseca zbog širenja omikron varijante koronavirusa, izjavio je visoki zvaničnik administracije za Reuters.

Stranim državljanima kojima je zabranjen ulazak u Sjedinjene Države, iz jedne od osam zemalja, bit će dopušteno da se ukrcaju na letove za Sjedinjene Države od 00.01 sati 31. decembra, dodao je zvaničnik. Sjedinjene Države 29. novembra zabranile su putovanja u SAD strancima koji su nedavno boravili u Južnoj Africi, Bocvani, Zimbabveu, Namibiji, Lesotu, Esvatiniju, Mozambiku i Malaviju kao “mjeru opreza” zbog širenja omikrona, koji je prvi put uočene u Južnoj Africi, prenosi Reuters.


Zvaničnik je izjavio da su američke agencije za javno zdravstvo preporučile ukidanje putnih ograničenja jer njihovo zadržavanje ne bi imalo značajno posljedice po širenje broja zaraženih omikron varijantom u Sjedinjenim Državama. Restrikcije nisu spriječile letove za Amerikance koji su putovali iz Južne Afrike.

- Ova pauza u putovanjima služila je svrsi, ona nam je kupila vrijeme da uvidimo naučnu argumentaciju te omogućila da analiziramo tu varijantu koronavirusa – izjavio je anonimni zvaničnik za agenciju Reuters.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.