24.12.2021. 17:52
0
Generalna skupština usvojila budžet UN-a za 2022. godinu
Generalna skupština usvojila je u petak redovni godišnji budžet Ujedinjenih nacija (UN) od 3,122 milijardi američkih dolara.

Budžet za 2022.  neznatno je niži od ovogodišnjeg.

Budžet pokriva aktivnosti UN-a u širokom spektru oblasti, među kojima su politička pitanja, međunarodna pravda i pravo, regionalna razvojna saradnja, ljudska prava i humanitarna pitanja i javno informiranje.

Svjetska organizacija ima poseban budžet za mirovne operacije, koji iznosi 6,38 milijardi dolara za fiskalnu godinu koja se završava 30. juna 2022.

Regularni budžet pokriva kalendarsku godinu, prenosi Xinhua.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.