28.12.2021. 19:29
0
Izrael pogodio sirijsku luku po drugi put ovog mjeseca
FOTO: Ilustracija
Izrael je danas pokrenuo zračni napad na glavnu sirijsku luku Latakiju u drugom takvom napadu ovog mjeseca, saopćila je sirijska vojska, zapalivši skladište kontejnera u kojem su dva izvora iz luke rekli da Iran skladišti streljivo.

Glasnogovornik izraelske vojske je rekao da ne želi komentarisati strane izvještaje, piše Reuters. Službeni sirijski izvještaji ne spominju da je bilo žrtava. Izvor upoznat s radom luke rekao je da je napad izvršen na područje kontejnera gdje su bile pohranjene velike pošiljke iranskog streljiva koje je stiglo prošlog mjeseca.


- Ove eksplozije i velike požare izazvale su eksplozije streljiva pohranjenog u skladištu - rekao je za Reuters izvor koji je želio ostati anoniman zbog osjetljivosti stvari.

Sirijska državna novinska agencija SANA citirala je šefa vatrogasne brigade Latakije kako su spremnici koji su pogođeni sadržavali ulja i rezervne dijelove za mašine i automobile.



(FENA/  Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.