3.1.2022. 18:23
0
Slovačka otvara restorane vakcinisanim i oporavljenim od Covida
Slovačkom ugostiteljskom sektoru bit će dozvoljeno da uslužuje goste u zatvorenom prostoru koji su vakcinisani protiv koronavirusa ili su se oporavili od Covid-19 prema novim pravilima koja su stupila na snagu u ponedeljak.

Za stolom će biti dozvoljeno najviše četiri osobe koje nisu iz istog domaćinstva.  Nevakcinisani će moći da kupe hranu i piće za ponijeti u ugostiteljskim objektima, prenosi dpa.


Opći policijski sat ostaje na snazi između 20 i 5.00 sati ujutro. Tokom intervencionih sati dozvoljena su samo hitna putovanja, kao i putovanja na posao i sa posla. Prodaja za ponijeti također nije dozvoljena, iako je dozvoljeno da radi dostava hrane i pića.


Zabrana okupljanja više od šest osoba iz različitih domaćinstava ostaje na snazi, a opozicione stranke optužuju koaliciju četiri stranke da koristi tu mjeru za ograničavanje antivladinih protesta.  Uprkos relativno visokim stopama zaraze, tokom decembra su preduzeti koraci za otvaranje preduzeća, muzeja, galerija, izložbi i knjižara. Vjerske službe su dozvoljene, a rad ski-liftova.


Sprovode se različita ograničenja, pri čemu je u nekim slučajevima dovoljan negativan test, a u drugim vakcinacija. Prodavnice hrane otvorene su za sve.


(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.