4.1.2022. 19:23
0
Studija iz Izraela pokazuje prve rezultate četvrte doze
Četvrta doza vakcine protiv koronavirusa povećava nivo antitijela pet puta nakon samo nedjelju dana, rekao je u utorak izraelski premijer Naftali Benet, pozivajući se na preliminarne rezultate izraelske studije.

"Sedam dana nakon četvrte doze znamo sa većim stepenom sigurnosti da je četvrta doza vakcine bezbjedna“, rekao je Benet u Medicinskom centru Šiba, koji daje drugu dopunsku dozu u ispitivanju među svojim osobljem usred porasta infekcije omikronom širom zemlje, prenosi Nova.rs portal.


"Druga vijest je: znamo da nedjelju dana nakon premljne četvrte doze, vidimo petostruko povećavanje broja antitijela kod vakcinisane osobe“, rekao je on.


Izrael je igrao vodeću ulogu u proučavanju efekata vakcina protiv koronavirusa kao zemlja koja je prva uvela vakcinaciju sa dvije doze u populaciju prije godinu dana i jedna od prvih koja je uvela treću i četvrtu dozu vakcine.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.