4.1.2022. 20:05
0
U Češkoj podrška peticiji protiv obavezne vakcinacije
Nekoliko hiljada radnika službi za vanredne situacije, uključujući vatrogasce, policiju i spasioce podržali su danas peticiju za ukidanje obavezne vakcinacije u Češkoj iz bojazni da će to dovesti do otpuštanja i nedostatka osoblja.

Vlasti Češke planiraju da ukinu obaveznu vakcinaciju, koju je uvela prethodna administracija.  Međutim, nije donesena odluka za 56.000 radnika službi za vanredne situacije.  Peticiju su potpisala 4.664 radnika policije, vatrogasnih i spasilačkih službi jer smatraju da je vakcinacija lična odluka, piše Srna.


Ministarstvo zdravlja saopštilo je da će konačna odluka o ukazu biti donesena do sredine februara.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.