5.1.2022. 19:02
0
Irska ukida zahtjeve za testiranje na Covid-19 za vakcinisane putnike
FOTO: Reuters
Irska će odustati od zahtjeva da vakcinisani dolasci imaju dokaz o negativnom testu na COVID-19 i vratiti se traženju dokaza o vakcinaciji ili nedavnoj infekciji po ulasku, rekao je u srijedu premijer Micheál Martin.

Irska je tu mjeru uvela prije mjesec dana kako bi usporila širenje nove varijante koronavirusa Omicron.  Omicron je sada odgovoran za gotovo sve irske infekcije, koje su porasle na rekordne nivoe u posljednje dvije sedmice.


Martin je također rekao da vjeruje da su trenutna ograničenja Irske za usporavanje širenja infekcije efikasna i da ostaje da se vidi hoće li zdravstveni šefovi predložiti bilo kakve promjene kasnije ove sedmice.   Vlada je prošlog mjeseca pooštrila ograničenja zbog COVID-19, zatvorivši noćne klubove i naredila da se pabovi i restorani zatvore u 20 sati, prenosi agencija Reuters.


"Biće izazovan broj sedmica u januaru. Sljedeća sedmica ili deset dana će nam dati više dokaza u smislu uticaja ove varijante na ozbiljnost bolesti i to će poslužiti za donošenje odluka o širokom spektru pitanja", rekao je Martin  konferencija za novinare.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.