6.1.2022. 19:00
0
Skraćeno vrijeme izolacije za EURO rukometaše
Rukometaš ili član delegacije reprezentacija na EURU 2022 koji je bio ili će biti pozitivan sada podliježe petodnevnoj karanteni umjesto 14-dnevne, objavila je Europska rukometna federacija (EHF) u priopćenju u četvrtak.

Odluka da se ovo razdoblje izolacije smanji na pet dana "temelji se na najnovijim javnozdravstvenim preporukama koje se odnose na razdoblja karantene nakon infekcije Covid-19".  Igrač koji se želi vratiti u natjecanje morat će predočiti dva uzastopna negativna PCR testa.


"Prvi test se mora obaviti peti dan nakon što je infekcija otkrivena. Između dva testa mora postojati minimalni razmak od 24 sata “, precizira EHF. Osim toga, igrač ne smije imati nikakve simptome.


Konačno, selekcije mogu "pod određenim okolnostima i s dobrim razlogom koji mora biti odobren od strane EHF-a" dovući rukometaša i izvan popisa od 35 igrača koji su poslani u prosincu,kako bi izvršili promjenu za vrijeme Eura 2022.  Ove nove odredbe stupaju na snagu odmah, a vrijede i za infekcije Covid-19 prije 6. siječnja.


EURO u Mađarskoj i Slovačkoj počinje 13. siječnja, prenosi Hina.


(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.