6.1.2022. 19:06
0
Predsjednik Filipina najavio hapšenje nevakcinisanih
FOTO: Agencije
Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte izjavio je u četvrtak kako će nevakcinisani građani biti uhapšeni ukoliko ne budu poštovali mjere obavezne izolacije, prenosi agencija Tanjug pozivajući se na Reuters.
"Ako osoba ne poštuje mjeru obavezne izolacije, ako izađe iz svoje kuće i obiđe zajednicu, biće obuzdana. Policija ima ovlašćenje da hapsi neposlušne osobe", rekao je Duterte u televizijskom obraćanju.


Ministarstvo zdravlja ove azijske države je saopštilo kako su dnevne infekcije korona virusom na Filipinima danas dostigle najviše nivoe sa 17.220 slučajeva,  javlja Al Jazeera.


"Odgovoran sam za sigurnost i dobrobit svakog građanina Filipina" , poručio je Duterte i dodao da svako ko ne odobrava njegovu politiku može podnijeti tužbu protiv njega.


Prema podacima sa kraja prošle godine, 49,8 miliona ljudi je u potpunosti vakcinisano, ili 45 posto njih od 110 miliona stanovnika.


Obzirom da država bilježi sve veći broj slučajeva zaraze korona virusom, zdravstveni stručnjaci upozoravaju kako bi mogli ponovo izvršiti pritisak na zdravstvene sisteme,  prenose mediji.


Na Filipinima je do sada potvrđeno 43 slučaja omikron soja korona virusa, što je navelo Vladu da ranije ove sedmice pooštri mjere ograničenja, podsjeća britanska agencija Reuters.



(Amer Mujezinović)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.