10.1.2022. 8:06
0
Đoković dobio Vladu Australije na sudu, ipak moguća mu je zabrana ulaska na tri godine
Đokovićevi predstavnici iznijeli su žalbu na odluku Vlade, argumentovano je odbranili i potvrdili da je Novak imao kompletnu dokumentaciju za medicinsko izuzeće, zbog čega je sudija Entoni Keli presudio u njegovu korist.

Borba svjetskog "broja 1" sa australijskim vlastima još nije gotova, ali je napravljen veliki korak ka nastupu na predstojećem Australijan openu.

Sudija Entoni Keli donio je odluku jer nisu postojali razlozi da Đokoviću bude ukinuta viza i zatražena deportacija.

Dat je rok od 30 minuta da se Novak pusti iz pritvora u migrantskom hotelu i da mu se vrate sve stvari.

Borba Đokovića i australijskih vlasti još nije gotova jer postoji mogućnost da ministar za emigraciju Aleks Hok iskoristi ličnu poziciju da ukine vizu Novaku. Tužilaštvo je istaklo da će ministar razmisliti o tom potezu, a ukoliko se dogodi, srbijanski teniser dobio bi zabranu dolaska u Australiju na tri godine.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.