13.1.2022. 8:50
0
Vlada Nigerije ukida odluku o zabrani Twittera
Twitter će ponovno postati dostupan u Nigeriji nakon što je vlada te zemlje u srijedu objavila da će ukinuti blokadu pristupa toj društvenoj platformi za kratke poruke.

Nakon razgovora s američkom kompanijom dogovoreno je da će Twitter otvoriti ured u Nigeriji, rekao je vladin dužnosnik ne otkrivajući više detalja, prenosi CNN. 

Zabrana se ukida od ponoći.

Predsjednik Muhammadu Buhari dao je upute 5. juna prošle godine da se pristup Twitteru u zemlji s oko 200 milijuna ljudi potpuno zabrani.

Prethodno je Twitter izbrisao kontroverznu poruku predsjednika o nigerijskom građanskom ratu i suspendirao Twitter profil predsjednika države na 12 sati.

Vlada tada nije navela konkretan razlog za suspenziju. Međutim, navodi se da je platforma više puta korištena za aktivnosti koje bi mogle potkopati suverenitet Nigerije.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.