18.1.2022. 9:42
0
Uhapšene dvije stjuardese zbog kršenja Covid protokola u Hong Kongu
FOTO: Ilustracija
Policija Hong Konga saopćila je da je uhapsila i optužila dvije bivše stjuardese zbog navoda da su prekršile gradska pravila o koronavirusu.

U saopćenju, koje je objavljeno kasno u ponedjeljak, nije navedeno ime aviokompanije, ali je do ovog došlo nakon što je aviokompanija Cathay Pacific u januaru saopćila da je otpustila dva člana posade za koje se sumnjalo da su prekršili protokole COVID-19, prenosi BHRT.

Policija je saopćila da su se dvije stjuardese vratile u Hong Kong iz Sjedinjenih Država 24. i 25. decembra gdje su "provodili nepotrebne aktivnosti" tokom perioda kućne izolacije, prenosi agencija Reuters.


Obje su kasnije bile pozitivne na soj omikrona koji se brzo širi. Ako budu osuđene, mogle bi se suočiti s kaznom do šest mjeseci zatvora i novčanom kaznom do 642 američka dolara. One su puštene uz jamčevinu, a njihov predmet će biti na sudu 9. februara.


Vodeći avioprevoznik u Hong Kongu okrivljen je za početno širenje omikrona u zajednici, a čelnica Hong Konga Carrie Lam je izdvojila Cathay i pokrenula dvije istrage o toj kompaniji.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.