19.1.2022. 17:59
0
Rusija pozvala SAD da ne šalje oružje Ukrajini
Zamjenik ministra vanjskih poslova Rusije Sergey Ryabkov izjavio je da je neophodno da Sjedinjene Američke Države (SAD) okončaju vojnu pomoć Ukrajini koja se ogleda u slanju naoružanja.

Ryabkov je na forumu u Moskvi komentirao stavove i aktivnosti SAD-a u kontekstu krize u Ukrajini, javlja Anadolu Agency (AA).

“Zaista, situacija u Evropi na polju sigurnosti je kritična. To se dogodilo jer su Washington i NATO koristili Ukrajinu kao polugu jačanja pritiska na Rusiju“, kazao je Ryabkov.

Navodeći da SAD pružaju vojnu podršku Ukrajini, Rjabkov je rekao da Rusija neće poduzimati akcije koje će ugroziti Ukrajinu.

“Mi samo organiziramo vježbe na sopstvenim teritorijama, redovno premještamo naše vojne jedinice. To ćemo nastaviti da radimo i u budućnosti“, kazao je Ryabkov.

Navodeći da ne postoji opasnost od rata velikih razmjera u Evropi ili drugdje, Ryabkov je rekao da Rusija nema namjeru da napadne Ukrajinu.

On je također kazao da SAD treba primorati Ukrajinu na poštivanje Sporazuma iz Minska.

(FENA/A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.