19.1.2022. 20:15
0
Velika Britanija: Koronavirus tretirati kao običnu gripu
Velika Britanija će ukinuti većinu epidemioloških mjera, jer posljednji val koronavirusa dostiže vrhunac.

Velika Britanija će ukinuti većinu epidemioloških mjera, jer posljednji val koronavirusa, sa omikron varijantom, dostiže vrhunac, kazao je britanski premijer Boris Johnson. 


Nove mjere, pored ostalog, predviđaju da oni koji su zaraženi koronavirusom više ne moraju biti u izolaciji, a koronavirus će novim mjerama biti tretiran kao klasična gripa. Postojeće epidemiološke mjere bi se trebale primjenjivati do 24. marta, uz mogućnost da njihova primjena bude i produžena.


Ublažavanje epidemioloških mjera odnosiće se i na staračke domove, a Ministarstvo zdravstva će narednih dana obrazložiti plan ukidanja dosadašnjih mjera.


Britanski premijer Boris Johnson građanima je poručio da mogu vidjeti svjetlo na kraju tunela, ali da ipak ostanu oprezni, jer pandemija još traje.


(Kenan Bešlija)


 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.